maison Viehko

Havukranssihommia...

Sunnuntai 20.11.2016 klo 22:28 - Anna

Havu tuoksuu nenään ja antaa jo vähän joulufiilistä... Meidän kellaripajassa on hallittu kaaos, kun vuoropäivinä väsään siellä himmeleitä ja toisina kransseja. Käytiin juuri sunnuntain kunniaksi ulkona syömässä ja ai että kun hävetti pihkaiset sormet! Vaikka kuinka hinkkaa ytyllä pesuaineella niin jälkiä jää!

Vuorokauden keskilämpötila on jo sellainen, että havukransseja voi alkaa asetella ulos somisteeksi! Esimerkiksi mänty ja mustikanvarvut kestävät kivasti ihan loppukevättalven aurinkoisiin päiviin saakka vehreinä, kun saavat olla ulkona.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: havukranssi, ovikranssi, myytävänä, jouluinen, talvinen, vanha ovi,

Mustavalkeaa maalaisromantiikkaa

Sunnuntai 13.11.2016 klo 20:14 - Anna

Vanha, nostalginen bakeliittipuhelin koristaa meillä eteisen pöytää.  Tämä hieno musta puhelin vallan kutsui minua kirpputorilla ja pyysi päästä mukaani!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sisustus, vanha, maalaisromanttinen, mustavalkoinen

Rintamamiestalon ihanat sormipaneelit

Sunnuntai 23.10.2016 klo 21:41 - Anna

50-luvulla talomme on rakentanut perheelleen eri taitava kirvesmies. Pariskunta asuikin tässä talossa ihan vanhoille päivilleen saakka ja huolehti pihasta sekä talosta hyvin. Onneksi seuraava perhekään ei edes 90-luvun huumassa vaihtanut upeita vanhoja sormipanelointeja tai peittänyt lautalattioita muovimatolla! Nyt on meidän vuoromme pitää talo kunnossa, mutta samalla vaalia perinteisiä rakennusmateriaaleja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rintamamiestalo, 50-luvun talo, portaikko, vanha, sormipanelointi, sormipaneeli

Kerrankin voitin huudon!

Keskiviikko 19.10.2016 klo 0:34 - Anna

Jipii jipii jipii! Eka kerta ever, kun voitan huutokaupassa huudon ja ihan kohtuuhintaan vielä!

Riemun saa aikaan vanha messinkinen torvi. Kaikesta sitä tuleekin onnelliseksi! En ole musiikkinaisia, mutta näitä instrumentteja olen aina ihaillut ihan puhtaasti ulkonäkösyistä. Nyt sain sellaisen aarteen omaa kotia koristamaan, huippua! Tämä on mielestäni upea brocantelöytö! Soiko? Ei sen väliä, kunhan on kaunis...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Huutokauppa, vanha, torvi, aarre, löytö, maalaisromanttinen, olohuoneen sisustus, brocante, jouluvalot

Ruusupaperit piirongin hyllyille

Lauantai 8.10.2016 klo 21:34 - Anna

Onpas ollut mahtavia aurinkoisia, kuulaita syyspäiviä! Huomenna matkaan sammalmetsään, jotta talven kransseihin ja jouluistutuksiin on sitten materiaalia valmiina. Toivottavasti ilma suosii vielä silloinkin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: piironki, hyllypaperointi, vanha, tapetti, ruusutapetti, tuunaus, pitsi, kukkakauppa

Sisustustyynyjä vanhoista tekstiileistä

Sunnuntai 2.10.2016 klo 18:14 - Anna

Vauhdikas viikko takana. Aika juoksee ihan liian nopeasti ja tuntuu, ettei ehdi tehdä puoliakaan siitä, mitä itse haluaisi. Ihania sisustusideoita on pää täynnä, varastossa odottaa useampia tuunausprojekteja ja Viehkon joulukranssien teko pitäisi aloittaa. Onko teillä samanlaisia ongelmia ajankäytön kanssa?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kukkakimppu, syyskimppu, sisustus, tyyny, koriste, maalaisromanttinen, vanha, tekstiili, valkoinen, pitsi, lakana, pellava

Olohuoneen tunnelmia

Lauantai 24.9.2016 klo 17:19 - Anna

Olohuoneemme sijaitsee rintamamiestalolle tyypilliseen tapaan keskikerroksessa, kuten keittiö ja yksi makuuhuonekin. Huoneet rakennettiin tämäntyyppisissä taloissa hormin ympärille ja näin ne saatiin lämmitettyä mahdollisimman taloudellisesti ja helposti. Onni on pönttöuunit joka huoneessa!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: olohuone, sisustus, maalaisromanttinen, vanha, perintökalleus, antiikki, huonekalu, , 50-luvun talo, rintamamiestalo, valkoinen

Vanha puusohva

Sunnuntai 11.9.2016 klo 23:16 - Anna

Niinhän siinä sitten kävi, että vuosikymmenten saatossa kärsinyt valkoinen puusohva saatiin kunnostettua ja maalipinnan värikin muuttui. Pitkän pähkäilyn jälkeen väriksi valikoitui himmeä vaaleanharmaa Tikkurilan "Valkama". Nyt tekisi mieli maalata kaikki muutkin huonekalut tällä! Taisin löytää mun match made in heaven-sävyn :).

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vanha, puusohva, pinnasohva, sivusta vedettävä, harmaa, kunnostus, tuunaus,

Loppuvuoden suunnittelua ja sisustushommia

Maanantai 5.9.2016 klo 20:23 - Anna

Taidelauantai Malskilla on taputeltu ja arki koittaa taas. Olihan mahtava viikonloppu! Myyntipöytä saatiin kuntoon tyttäreni kanssa jo perjantaina, lauantaina äiti oli myyntiseurana ja koko härdellin purkamisessa auttoi mieheni. On minulla kyllä ihana perhe, kun auttelevat tällaista höperöä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joulumyyjäiset, aikataulu, viehko, myynti, yhteistyö, yöpöytä, kirpputorilöytö, valkoinen, pastellisävyinen, kranssi, vanha, herätyskello, sisustus, romanttinen

Vaaleanpunainen vierashuone

Torstai 18.8.2016 klo 20:42 - Anna

Nyt on hempeää tunnelmaa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaaleanpunainen, maalaisromanttinen, sisustus, vierashuone, vanha, ruusu, kirja, koristetyyny, pitsi

Puutarhan kätköissä

Tiistai 16.8.2016 klo 20:45 - Anna

Tämä suloinen sammaloitunut lintujen juoma-allas nököttää etupihan kalliolla. Altaan sisällä kasvaa sitkeästi pientä maanpeitekasvia (?). En ole raaskinut poistaa sitä, joten alkuperäinen käyttötarkoitus ei onnistu. Tirpat voivat juoda ja kylpeä vaikkapa sadevesiastioissa :)

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puutarha, lintujen juoma-allas, vanha, sammaloitunut,

Lautashyllyn uusi koti

Sunnuntai 14.8.2016 klo 22:17 - Anna

Syksyinen sisustusvimma on pahemman kerran päällä. Se iskee joka syksy kun ilmat viilenee ja päivät lyhenee.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keittiö, sisustus, vanha, lautashylly, maalaisromantiikka, talonpoikaistyyli,

Pikkuputelikokoelma

Torstai 11.8.2016 klo 21:22 - Anna

Kirpputorilta löytyi tällä kertaa niin hellyyttäviä pieniä vanhoja puteleita, että hykerryttää!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kirpputorilöytö, vanha, pullo, puteli, kokoelma, mikstuura, piironki, sisustus,