maison Viehko

Rintamamiestalon ihanat sormipaneelit

Sunnuntai 23.10.2016 klo 21:41 - Anna

50-luvulla talomme on rakentanut perheelleen eri taitava kirvesmies. Pariskunta asuikin tässä talossa ihan vanhoille päivilleen saakka ja huolehti pihasta sekä talosta hyvin. Onneksi seuraava perhekään ei edes 90-luvun huumassa vaihtanut upeita vanhoja sormipanelointeja tai peittänyt lautalattioita muovimatolla! Nyt on meidän vuoromme pitää talo kunnossa, mutta samalla vaalia perinteisiä rakennusmateriaaleja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rintamamiestalo, 50-luvun talo, portaikko, vanha, sormipanelointi, sormipaneeli

Olohuoneen tunnelmia

Lauantai 24.9.2016 klo 17:19 - Anna

Olohuoneemme sijaitsee rintamamiestalolle tyypilliseen tapaan keskikerroksessa, kuten keittiö ja yksi makuuhuonekin. Huoneet rakennettiin tämäntyyppisissä taloissa hormin ympärille ja näin ne saatiin lämmitettyä mahdollisimman taloudellisesti ja helposti. Onni on pönttöuunit joka huoneessa!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: olohuone, sisustus, maalaisromanttinen, vanha, perintökalleus, antiikki, huonekalu, , 50-luvun talo, rintamamiestalo, valkoinen

Kuisti syyskuntoon

Sunnuntai 18.9.2016 klo 21:55 - Anna

Syysauringon paljastavat säteet ja kuulaat viilenevät yöt pakottivat minut laiskimuksen vihdoin kuistin siivousoperaatioon. Öisin lämpötila laskee jo niin alas, että ilman tätä ryhtiliikettä joku kaunis aamu kesäkukat olisivat löytyneet paleltuneina ulkoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rintamamiestalo, 50-luvun talo, kuisti, veranta, sisustus, kesäkukat, syksy