maison Viehko

Rintamamiestalon ihanat sormipaneelit

Share |

Sunnuntai 23.10.2016 klo 21:41 - Anna


50-luvulla talomme on rakentanut perheelleen eri taitava kirvesmies. Pariskunta asuikin tässä talossa ihan vanhoille päivilleen saakka ja huolehti pihasta sekä talosta hyvin. Onneksi seuraava perhekään ei edes 90-luvun huumassa vaihtanut upeita vanhoja sormipanelointeja tai peittänyt lautalattioita muovimatolla! Nyt on meidän vuoromme pitää talo kunnossa, mutta samalla vaalia perinteisiä rakennusmateriaaleja.

Mitäs tykkäätte? Antaisitteko paneelien sävyn olla alkuperäinen vai maalaisitteko?

Alakerran_portaikko1.jpg

Tässä kellariin vievä portaikko, jossa lamppukin on alkuperäinen 50-luvulta. Tykkään katon kaarevista muodoista! Ainoastaan tiiliseinä on jälkikäteen maalattu puhtaan valkoisella.

Ja sama alhaalta käsin...

Alakerran_portaikko.jpg

Rappusissa on ajan saatossa kulunut ja patinoitunut siniharmaa maalipinta.

Kaynti_kellariin.jpg

Kellari on avarrettu ja uusittu nykyajan mukavuuksille (kodinhoitohuone, takkahuone jne.). Jos kellaritilat olisi meidän remontoimat, ei lattialaatta kyllä olisi nykyisen näköinen... Mutta kaikkea ei voi saada :). Harmi!

Sama sormipaneeli koristaa yläkertaan johtavaa portaikkoa. Ja ikkunoissa käsintehdyt pitsiverhot tottakai...

Ylakerran_portaikko2.jpg

Eteisen vanha puutuoli (isotädin peruja) päällystettiin uudelleen sähäkällä seeprakankaalla. On kiva tuoda kontrastia ja kerroksellisuutta sisustukseen eri aikakausien kalusteilla ja tekstiileillä. Rouheutta ja romantiikkaa! Tuolin yllä on ihana musta seinäkello mummolastani. Se toimisi edelleen moitteettomasti, mutta pitää niin kovaa ääntä ettei  tikityksessä saa nukuttua! Tyttären mielestä tikitys tekee tästä kummitustalon, joten jätämme kellon suosiolla vetämättä :) .

Tällaista meillä tänään...

Nyt kauniita unia ja kivaa alkaa viikkoa kaikille!

Avainsanat: rintamamiestalo, 50-luvun talo, portaikko, vanha, sormipanelointi, sormipaneeli


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini