maison Viehko

Olohuoneen tunnelmia

Share |

Lauantai 24.9.2016 klo 17:19 - Anna


Olohuoneemme sijaitsee rintamamiestalolle tyypilliseen tapaan keskikerroksessa, kuten keittiö ja yksi makuuhuonekin. Huoneet rakennettiin tämäntyyppisissä taloissa hormin ympärille ja näin ne saatiin lämmitettyä mahdollisimman taloudellisesti ja helposti. Onni on pönttöuunit joka huoneessa!

Olohuoneen sisustuksen pääväri on valkoinen. Ripottelen fiiliksen mukaan ruskeita ja mustia esineitä tuomaan lämpöä ja kontrasteja tilaan. Mieleni lepää kun sävyt ovat harmoniassa (huom. viehättävät rakennustelineet ikkunan takana :) ).

Olohuoneen_tunnelmia2.jpg

Mummolasta peritty keinutuoli on vuorattu pehmoisella täkillä, päällä vanha salin pitsiverho ja lampaantalja. Tässä on mukava kiikkua. Mummolan peruja on myös vanha emännänkaappi jonka maalasimme valkoiseksi. Alle oli kertynyt monta maalikerrosta, joista viimeisin oli sinivihreä sävy keltaisilla kahvaosilla. Sellaisenaan olisi sopinut retrokotiin, mutta ei meille.

Olohuoneen_tunnelmia.jpg

Kaappi vetää sisäänsä mahtavan määrän tavaraa. Poissa silmistä eli mukamas siistiä on... Kaapin päällä könöttää koriarkun vieressä vanha risa vaaka. Se on kirpputorilöytö.  Mietin  kirpparilla otanko sitä vai en, koska viisari puuttuu. Onneksi toin sen kuitenkin kotiin! Olen tykästynyt siihen ihan vallan!

Olohuoneen_tunnelmia11.jpg

Huomenna ehdin pitkästä aikaa taas kirpparikierrokselle. Toivottavasti jotain kivaa löytyy!

Ihanaa viikonloppua!

-Anna

Avainsanat: olohuone, sisustus, maalaisromanttinen, vanha, perintökalleus, antiikki, huonekalu, , 50-luvun talo, rintamamiestalo, valkoinen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini