maison Viehko

Kuisti syyskuntoon

Share |

Sunnuntai 18.9.2016 klo 21:55 - Anna


Syysauringon paljastavat säteet ja kuulaat viilenevät yöt pakottivat minut laiskimuksen vihdoin kuistin siivousoperaatioon. Öisin lämpötila laskee jo niin alas, että ilman tätä ryhtiliikettä joku kaunis aamu kesäkukat olisivat löytyneet paleltuneina ulkoa. 

Kuurasin ikkunat ja vaihdoin puhtaat pitsiverhot... Pelargoniruukut ja yrtit sinkkiämpärissä saivat muuttaa ulkoa kuistin ikkunalle. Kesäkukat saivat näin hetken jatkoaikaa!

Pelargonit_kuistilla1.jpg

Pelargoneissa on niin harvinaisen hempeä vaaleanpunaisen sävy, että ne täytyy yrittää talvettaa kylmäkellarissa ensi kesää varten. Uskokaa tai älkää, mutta nuorempana olen rakastanut vain ja ainoastaan valkoisia kukkia. Nyt kolmenkympin jälkeen tiukka valkea linja selvästi rakoilee!

Kuistin toisella seinustalla on isännän tekemät tikapuut, jonka askelmilla koirien tassupyyhkeet kuivuvat kätevästi. Talutushihnat sun muut piiloutuvat armeijan vanhaan puiseen ammuslaatikkoon.

Marketat_kuistilla1.jpg

Roskat saa huitaistua lattialta vanhalla kiharakulmaisella rikkakihvelillä ja puuharjalla. Ne metsästin kirpparilta kun muutimme tähän taloon. Uudet eivät vaan kerta kaikkiaan istuneet tähän ympäristöön!

Vanha_rikkalapio1.jpg

Meinasin saada hepulin kun kuistia siivotessani huomasin, että kihveli ja harja olivat hävinneet omalta paikaltaan kuistin seinältä. Olin varma, että ne on otettu epähuomiossa remonttikäyttöön ja ovat ihan maalissa tai betonissa... Onneksi löytyivät pihavarastosta kunnossa!

Syksyllä kuistin vakiokalustoon kuuluu myös ainaiset omenat...

Omppusatoa1.jpg

Omppusato on tänä vuonna aivan mahtava. Onneksi omenat säilyvät kuistilla hyvinä useita päiviä kun odottelevat hilloamista tai pakastusta. Ja se tuoksu <3.

Uuden viikon voi nyt aloittaa tyytyväisin tunnelmin, kun kuistikin on siisti!

Omenantuoksuisin tunnelmin (lettuhillonteko odottaa)

-Anna

Ai niin... vanha puusohva, jota viime blogikirjoituksessa kunnosteltiin löysi hyvän kodin. Harmi vaan, että oli liian massiivinen meidän kuistille, kun tykkäsin siitä niin kovin. Toivottavasti se tuottaa iloa uudelle omistajalleen!

Avainsanat: rintamamiestalo, 50-luvun talo, kuisti, veranta, sisustus, kesäkukat, syksy


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini