maison Viehko

Lautashyllyn uusi koti

Share |

Sunnuntai 14.8.2016 klo 22:17 - Anna


Syksyinen sisustusvimma on pahemman kerran päällä. Se iskee joka syksy kun ilmat viilenee ja päivät lyhenee.

Onneksi viikonlopuksi riitti myös aurinkoa, jotta sain viimeiset viinimarjat ja raparperit kerättyä. Omenasato (tänä vuonna niitä on julmetusti) onneksi vasta alkamassa, joten toistaiseksi ehtii tehdä vielä muutakin kuin pyörittää omenashowta!

satoa2.jpg


Sitten alkoi sataa ja sisustusvimma iski.

Keittiössä maalattiin muuton yhteydessä pari vuotta sitten seinät ja lattiat valkeiksi, mutta muuten remontointi ja sisustus on vielä kesken. Kärsivällisyyttä Anna kärsivällisyyttä... yksi nurkka kerrallaan tehdään taloa oman näköiseksi. Tämä seinusta tänään tuunauksen alla:

Keitton_nurkkaus1.jpg

Keittiön puu-uunin viereen, makkarin oven päälle asennettiin vanha lautashylly joka on odottanut paikkaansa jo monta viikkoa varastossa. Se ostettiin meille toisesta 50-luvun talosta. Käsintehty hylly oli tummanruskea, mutta nyt se maalattiin luonnonvalkeaksi.

Keitton_nurkkaus4.jpg

Rintamamiestalolle tyypilliseen tapaan talomme ikkunat ovat melko pienet, joten valoa pääsee sisään vain rajallinen määrä. Vaalea sisustus heijastaa valoa ja tavallaan tuntuu kertaavan valon määrän. Siksikin rakastan valkoista päävärinä sisustuksessa! Musta, harmaa ja ruskea toimivat meillä tehosteväreinä.

Lautashyllyn päällä on tyttäreni päiväkodissa 10 vuotta sitten askartelemansa keppihevonen. Pannut ja kattilat roikkuvat katosta pojan ammattikoulussa tekemässä kattilatelineessä. Kädet taas kuivataan siskon ompelemaan, käsinpainetulla lehtikuviolla koristeltuun pellavaliinaan.

Keitton_nurkkaus3.jpg


Musta pärekori lattialla kätkee sisäänsä kierrätyspaperit. Se on muuttanut meille minun mummolastani. Muistan, kun lapsena kori tuntui valtavan suurelta. Silloin korissa oli roppakaupalla hömssyjä :). Hömssy ei taida kuulua suomen sanakirjaan, joten avaan hieman... Hömssyjä olivat leikkeihin tarkoitetut hassun ihanat vanhat vaatteet, huivit, kengät ja korut. Lämpimiä muistoja <3

Keitton_nurkkaus5.jpg

Perhe on parasta, vai mitä?

-Anna

Avainsanat: Keittiö, sisustus, vanha, lautashylly, maalaisromantiikka, talonpoikaistyyli,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini